Přejete si zde mít svou reklamu?

Přihlášení

Přihlašovací údaje

| zapomenuté heslo

Přihlášení pomocí sociálních sítí

×

Masáže psů

Každý zodpovědný majitel psa se stará o to, aby byl jeho miláček v co nejlepší kondici a zdravotním stavu. Jakkoliv může pro někoho pojem masáže psů znít jako sci-fi, jedná se o důležitou součást péče o pohybový aparát všech psů. Ptáte se, jestli je masáž vhodná i pro vašeho pejska? Možná vám pomůžou následující řádky:

V první řadě je masáž velice vhodná pro psí sportovce, kteří podávají často pozoruhodné výkony a jejichž tělo je téměř neustále v pohybu. Další skupinou jsou psí senioři, kteří sice možná už nemohou vést tak akční život, ale rozhodně jim jejich majitelé chtějí dopřát co největší rozsah pohybu bez bolesti a zbytečných zatuhlostí, kterým lze pravidelnou masáží předejít. Pejsci po zaléčení nejrůznějších úrazů, prodělání ortopedických operací a podobně si také zaslouží pravidelnou péčí a cvičením docílit co nejkvalitnějšího zlepšení a navrácení radosti z pohybu.

Každý, kdo někdy byl na dobré masáži, ví, jak mocné může mít účinky. A to nejen na vaše tělo, ale i na psychiku. Člověk má možnost na chvíli „vypnout“, zmírnit každodenní stres a odreagovat se. Tělo psa funguje úplně stejně, proto mají masáže tak dobré výsledky i u psích „stresařů“ a „neurotiků“, které pravidelné masáže zvládnou někdy skoro až zázračně zklidnit. Obzvláště pracovní psi, kteří celý život pomáhají člověku, jsou pod velikým tlakem, a ačkoliv to tito psí profesionálové na sobě nedají znát, určitě si zaslouží uklidňující a blahodárnou péči.

Možná si říkáte, že nic z výše uvedeného se netýká vašeho psa. Že vás pes je mladý, v kondici, bez pohybových problémů a je to vlastně normální domácí mazlíček bez jakékoliv zátěže. Když se nad tím ale zamyslíte, není váš čtyřnohý přítel duší sportovec, pro kterého je pohyb tou nejlepší zálibou a není to tak trochu i terapeut vaší duše, který na sebe rád vezme alespoň trochu starostí a stresu vašeho světa?

Dobře provedená masáž pomáhá:
• uvolnit zatuhlé a napjaté svaly
• zmírnit svalovou atrofii
• zabraňovat vzniku srůstů svalových vláken
• preventivně pečovat o aparát psích sportovců
• snížit riziko zranění svalu při výkonu
• zlepšit lokální prokrvení
• odstranit bolest
• eliminovat stres

Zdroj: Spokojeneocasky.cz

More from my site

Podobné články

More from my site

Napsat komentář

reklama